Jdi na obsah Jdi na menu

Porozumění nebo skvělý sex?

article preview

Prásk. Dveře se zaklaply a byl pryč. Už je to tady zase. Žádná komunikace, jen útěk a já tu sedím sama na gauči a chce se mi brečet. Žádná náruč, do které bych se schoulila. To hřejivé objetí, které umí dodat sílu a odvahu zvednout hlavu.

Tolikrát jsem se cítila nepochopená a přitom stačilo tak málo. Komunikace. Milovala jsem ho a zraňovalo mě, že přede mnou utíká. Můj přítel neměl rád hádky. No jasně, kdo z nás má hádky rád? Jenže on nekomunikoval již ze strachu, že to povede k hádce. Když cítil, že visí něco ve vzduchu, nikdy se nezeptal a raději zmizel. Jeho pravidlo znělo „Uteč, dokud můžeš a vrať se, až vysvitne slunce.“

Jenže takhle to v žádném vztahu nefunguje. Tedy alespoň v tom funkčním. Vztah je kromě přitažlivosti, opory, lásky, sexu a spoustě dalších ingrediencí, založený především na komunikaci. Ve vztahu jsou dva odlišní jedinci, kteří si navzájem nevidí do hlavy a aby nedocházelo k nedorozumění, je potřeba spolu komunikovat. Jedině tak dojde k porozumění a napojení. Zastávám názor, že komunikace je základem všech vztahů. Bez komunikace není vztah. A bez vztahu není důvod pokračovat.

Tak jsem s přítelem došla do fáze, že jsem opět sama. A víš, co mi došlo? Že už nechci chlapa, který se chová jako malý kluk. Kdykoliv zahlédne mráček, utíká se někam schovat. Ve svém úkrytu přečká bouřku a vrátí se, až se vody uklidní. A při svém znovu-zjevení s naprostou samozřejmostí očekává úsměv na tváři své milované. Milý chlapče, který chceš dospět v muže, takhle to v ženském světě nefunguje. Žena je tvor emoční a potřebuje se svým mužem emoce sdílet. Ona se nechce hádat, stejně jako ty. Ona potřebuje komunikovat.

Když utíkáš, nic neřešíš, jen přiléváš olej do ohně. Představ si, že cestou ke gauči leží uprostřed obýváku hovno. Měl jsi namířeno k televizi a nechceš to hovno řešit, tak ho zameteš pod koberec a dál se věnuješ svému. Jenže to hovno tam pořád je a stále bude smrdět. Stejné je to s emocemi ženy. Samy nezmizí. Pořád existují a svým útěkem jen zvyšuješ tlak v Papinově hrnci.

Naučit se rozumět ženám není tak těžké, pokud najdeš odvahu s nimi komunikovat. A jak správně komunikovat nejen v telefonu, ale vlastně v každém vztahu, učím ve svém online kurzu. Je zaměřený především na telefonickou komunikaci pro obchodníky, kteří chtějí vytěžit své kontakty na maximum. Spousta technik a poznatků uplatníš i v běžném životě. Pamatuj, že komunikace je základ vztahu. Bez komunikace není vztah. A bez telefonátu není s kým jít na schůzku. Ať již pracovní nebo osobní.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Statistiky

Online: 1
Celkem: 15818
Měsíc: 1461
Den: 60