Jdi na obsah Jdi na menu

Pozitivní mysl v hovoru hraje významnou roli

article preview

Co si budeme povídat. O pozitivním myšlení a jeho vlivu na náš život toho bylo napsáno i řečeno spoustu. Všechno začíná a končí v naší hlavě. My sami jsme strůjci vlastního štěstí a záleží jen na našem úhlu pohledu, jak se na věci kolem sebe díváme a tím si vytváříme svůj vlastní svět, ve kterém žijeme.

Proč je tedy pozitivní mysl v telefonátu tak důležitá a jak se správně na hovor naladit? Zkuste si představit, že se ráno vzbudíte a vaše nálada je na bodu mrazu, jako by ještě spala a nevstala s vámi. Všechno, na co sáhnete, se vám nedaří. Rozlijete kafe, zabouchnete si klíče a ujede vám autobus. Ideální den blbec. A v práci máte dnes volat zákazníkům a domlouvat si schůzky? Řeknu vám to rovnou: „Pokud se svojí náladou a vnitřním naladěním honem rychle něco neuděláte, dařit se vám nebude. Věřte mi. Mám to vyzkoušené a dobře vím, že úsměv je v telefonu slyšet.“

Ani pro mě to kolikrát nebylo jednoduché. Stačí si vzpomenout na letošní únor. Hádka s přítelem, rozchod, stěhování… a nálada na volání nebyla. Měla jsem na výběr. Buď se budu hroutit pod tíhou starostí, nebo najdu sílu a vezmu to jako odrazový můstek ode dna zpátky vzhůru. Vybrala jsem si vstát a bojovat. A jak jsem se dokázala naladit na telefonování klientům? Když jsem usedla k pracovnímu stolu, nechala jsem své myšlenky o starostech za dveřmi a soustředila se na to, čeho chci dosáhnout. Abych znásobila svůj pocit vítězství, zatnula jsem ruku v pěst a nahlas si řekla „Ano, já jsem vítěz!“ a s úsměvem na tváři se pustila do telefonování.

Jestli si teď říkáte, co to píšu za nesmysly, ráda vám to vysvětlím. Jedná se o techniku kotvení z NLP (neurolingvistické programování). V mysli si najdete silnou vzpomínku, kdy jste něco dokázali a jste na sebe hrdí. Vybavíte si pocity, které jste u toho cítili. Pěkně barvitě. Potom si to spojíte s nějakým podnětem, třeba zatnete ruku v pěst a nahlas řeknete: „Ano, já jsem vítěz“ a tím si ten pocit ukotvíte. V budoucnu vám bude stačit, zatnout ruku v pěst, říct si své heslo a tím si pocit vítězství dokážete okamžitě přivolat. Kotvy v životě používáme, aniž bychom si to uvědomili. Máte oblíbenou písničku, u které se vám zlepší nálada hned, jakmile ji uslyšíte? Věřím, že určitě ano.

Nalaďte se na telefonát, přivolejte si pocit vítězství, usmějte se a uvidíte, že vám telefonování půjde mnohem lépe.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Statistiky

Online: 1
Celkem: 15785
Měsíc: 1449
Den: 44