Jdi na obsah Jdi na menu

Zapomenutý tajemný svět

article preview

Již moje babička byla kouzelná šamanka, která využívala svých schopností, aby nám skrze karty vyprávěla o čase, který nazýváme budoucnost. Milovala jsem ty chvíle, když vzala do rukou své karty a s napětím očekávala odpovědi. Večer, když se setmělo, sedávaly jsme s babičkou a mojí sestrou na balkoně a pozorovaly noční hvězdnou oblohu. Babiččin hlas, který nám vyprávěl o souhvězdích, mléčné dráze i nejjasněji zářící Večernici, byl stejně magický jako hvězdy samy.

Duchovno, mystika a to něco neuchopitelného mezi nebem a zemí mě fascinovalo odjakživa. Jednorožci, draci i čarodějové v pohádkách pro mě byli nádherné bytosti se závojem tajemna. Vyrostla jsem a začala řešit každodenní starosti. V tom shonu běžných dní jsem úplně zapomněla na tajemný svět kouzelných bytostí. Ony však nezapomněly na mně!

Přicházely za mnou a ve chvíli, kdy hrozilo nějaké nebezpečí, byla jsem schopna jejich hlasům naslouchat. Jednou, když bylo synovi asi 6 let, jsem v kuchyni připravovala oběd. Najednou, jako by mi někdo do hlavy poslal naléhavou myšlenku, ať se jdu za ním podívat. Vypnula jsem plotnu a spěchala do pokojíčku. Krve by se ve mně nedořezal. Syn vylezl na stůl, na všech čtyřech na něm klečel a vykláněl se z dokořán otevřeného okna. 

Naposledy mě můj anděl strážný upozornil před několika měsíci. Mám roční fenku Kailu, se kterou chodím několikrát denně ven. Bydlíme ve třetím patře, tak jezdíme výtahem. Jen co se otevřou jeho dveře, Kaila vylítne, jak se těší ven. Jednou, když jsme čekaly na výtah, mi hlavou proběhla myšlenka „Vždycky vystřelí, když se otevřou dveře, ale co kdyby tam ten výtah nebyl? Co kdyby nepřijel? Spadla by mi do výtahové šachty. Jak bych ji na těch kšírkách tahala ven?“ Zacvakla jsem naviják a držela ji zkrátka. Otevřely se dveře výtahu a on nebyl na svém místě. Zastavil o půl metru níž. Ten den jsme šly po schodech a husí kůži mám ještě dnes.

Zanedlouho poté se mi ozval můj kamarád a šaman. Náhody neexistují a příležitosti, které mi vesmír posílá, již pevně chytám za pačesy, než zmizí v nenávratnu. Prošla jsem si svými prvními magickými rituály, kdy jsem se napojila na kouzelnou moc přírody. Objevila jsem, jak je úžasné otevřít své třetí oko. Neuvěřitelné okamžiky, které mi pomohly navrátit zpátky do mé síly. 

Šamanská cesta, po které kráčím ve své dračí síle, mi otevírá brány v životě. 

    ~~~

Čarokrásná šamanko,

co tančíš se stromy

a posloucháš kameny,

vítej mezi šamany.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Statistiky

Online: 1
Celkem: 17058
Měsíc: 1714
Den: 77