Jdi na obsah Jdi na menu

Země Titánů

article preview

Bylo nebylo, za devatero horami a devatero řekami leží království, které se rozprostírá do nebeských výšin. Nádherná země Titánů, potomků boha Úrana a Gaii, matky země. Titáni byli prvotními vládci světa a zplodili první olympské bohy.

Jako malá holka jsem milovala vyprávění pohádek. Večer před spaním maminka postavila židli doprostřed pokoje, posadila se a četla. Maminčin medový hlas, který nám vyprávěl příběhy, byl mým sladkým průvodcem krásného dětství. Milovala jsem takové chvíle a chtěla si je schovat do dlaní, aby se mi nikam neztratily. Možná jsem tušila, že se k takovým vzpomínkám ráda vrátím.

Víš, co je kouzelné na pohádkách? Že v nich vždy nakonec zvítězí dobro nad zlem, pravda nad lží a láska nad nenávistí. Když vyrosteme z dětských botiček a prochodíme spoustu bot, zjistíme, že skutečný svět je odlišný od toho pohádkového. Setkáme se se lží, která porazí pravdu. Vidíme zlo přemáhající dobro. Ve zpravodajství je nám předkládáno to špatné, co vzniká z nenávisti. A láska? Ta se schoulí do roztomilého zvířátka, které střihnou na pár vteřin ke konci, abychom přeci jen na ty zprávy koukali i zítra.

Ve školství i systémem je nám určováno, jak se chovat a hlavně nevybočovat. Ale co když tvá duše cítí, že nechce ležet schoulena v tmavém koutě a jít s davem jak šedá myš. Co když tvá duše ví, že to, co je nám předkládáno, není pro tvé dobro. Co když již i ty tušíš, že tvořit lepší svět je v moci každého z nás. Postavit se a říci dost. Dost násilí, dost politiky, dost negativní mysli. Dost. To už stačilo.

Postav se a zvedni hlavu k oblakům. Právě nad tebou prolétá okřídlený obr, aby tě přenesl do země Titánů. Blízko svého srdce ti pod levým křídlem přináší osobní rozvoj bez kompromisů. Pod svým pravým křídlem skrývá to nejlepší, co je v nás. Zdroj, Bůh, Vesmír, říkej si tomu, jak chceš, ale Stvořitel je v každým z nás a všichni jsme stvořeni k propojení. Pod druhým křídlem obra si lidé pomáhají a tvoří lepší svět pro všechny bytosti matky země.

Cítíš, že je to volání, které rezonuje s tvou duší? Dává ti smysl spoluutvářet lepší svět a pomáhat? Věříš, že máš v sobě božskou podstatu, kterou skrze mocné nástroje, můžeš předávat dál a šířit světlo dalším bytostem? Nastal čas. Právě teď a tady. Naskoč na okřídleného obra a poleť do země hrdinů, země Titánů, země jménem Orseus.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Statistiky

Online: 1
Celkem: 16923
Měsíc: 1653
Den: 41